´Een puur, authentiek natuurprodukt´

De Chardonnay ontwikkelt zich in een RVS tank en niet op hout en levert elk jaar weer een heerlijk frisse wijn.

Vanaf 2018 wordt er geen nieuwe Merlot en Cabernet Sauvignon meer gemaakt, maar wel beschikken we nog over de productie van voorgaande jaargangen. Deze Merlot en Cabernet Sauvignon hebben zich ontwikkeld gedurende 18 - 24 maanden in RVS tanks en zijn niet gefilterd om de originele smaak als wel de kleur zoveel mogelijk te behouden. Dit kan tot gevolg hebben dat er een beperkt ´depot´ ontstaat in de fles, wat geen invloed heeft op de smaak van de wijn. De laatste fase van ontwikkeling vindt plaats in de fles.

Gegeven het natuurlijke proces van wijn maken, wordt aan al onze wijnen geen sulfiet toegevoegd.FERMENTEREN

Na de oogst worden de rode druiven ontsteeld, gekneusd en overgebracht naar een roestvrijstalen tank ten behoeve van de fermentatie.
Tijdens de fermentatie worden de suikers omgezet in alcohol en wordt de ´hoed´ regelmatig doorbroken.
De druivensap onttrekt de smaakstoffen uit de schillen van de druiven en zo krijgt de  wijn haar smaak.Afhankelijk van de hoeveelheid tannines in de wijn, wordt deze overgepomt naar een andere tank en krijgt zo zuurstof wat goed is voor de ontwikkeling van de wijn.
Druivenschillen


Als de fermentatie is afgelopen en alle suikers zijn omgezet in alcohol, dan worden de schillen en de pitten verwijderd uit de roestvrij stalen tank.

Druivenpitten

 


CHARDONNAY


Iedere druivenoogst wordt gevormd door de natuur, zoals de zon, de regen, de wind, de warmte, de kou, de aarde en natuurlijk de wijnstokken zelf. Geen dag, week, maand of jaar is hetzelfde. Hierdoor is elke oogst uniek. Dit alles zonder enig toevoeging noch op de wijngaard noch in de bodega maakt ook onze wijn uniek.
ABC

Logo Facebook
abc
Logo Instagram
abc